Dviračio vagys dažnai fiksuojami kameromis

Saugos sprendimaiAtvažiuojame su dviračiu iki parduotuvės, dairomės į visas puses, pastebime, kad virš galvos yra kažkokios stebėjimo kameros, pasvarstome, ar čia tikros, ar tik imitacija, tada išsitraukę savo didžiąją spyną rakiname penkiais užraktais prie keisto metalinio strypo, įtartinai nužvelgiame su odekolono buteliuku besišlaistantį benamį ir tada lekiame į parduotuvę. Joje vis stengiamės eiti palei langus ir per juos dirstelėti į savo lauke paliktą dviratį. Ar nieko nenutiks. Apie apsaugos paslaugas parduotuvėje nežinome daug, tačiau eidami pro apsauginių būdelę užuodžiame iš ten sklindantį krabų lazdelių aromatą – vadinasi, kažkas ten pietauja, kažkas ten yra. Stovime eilėje prakaituodami dėl savo dviračio, kai jau beveik mūsų eilė – priekyje stovėjusi bobutė pradeda aiškintis, kodėl jos svogūnams nebuvo pritaikyta 14 centų akcija, ir kasininkė išeina aiškintis į skyrių… O jūs juk atvažiavote tik nusipirkti nosinaičių. Palaukiate dar 5 minutes, kasininkė grįžta, toliau aiškinasi, tuomet kasa uždaroma, o iš kitos pasigirsta – pereikite į šią kasą. Viskas! Trenkiate tuos savo kelis apgailėtinus pirkinius ir išsiverčiate kūliais į lauką įsivaizduodami baisiausią scenarijų: jūsų dviračio nėra, stebėjimo kameros buvo netikros, prie strypo niekingai guli nupjauta spyna. Tačiau, laimei, scenarijus nepasitvirtina. Dviratis lyg niekur nieko stovi prie parduotuvės. Kodėl taip bijome palikti dviratį, net jeigu yra apsaugos kameros?

Kameros fiksuoja klastingus vagis

Tokia baimė, nors ir dramatizuota, tačiau ne be pagrindo. Kasmet vis internete plinta įvairūs stebėjimo kameros užfiksuoti vaizdo įrašai, kuriuose matomi dviračių vagys. Jie lyg niekur nieko prieina prie dviračio, per akimirką nupjauna jūsų 200 eurų vertės spyną, su kuria turbūt net ir burtininkas, prirakintas prie kalno, kantriai kentėtų ir negalėtų išsilaisvinti, ir lyg niekur nieko atsainiai nuvažiuoja su juo tarsi namo. Dviračių vagys pasidarę labai įžūlūs, tad nesidrovi net ir saugomose bei filmuojamose teritorijose vogti dviračių. Vėliau pagal jų priartintą veidelį ieškomi asmenys, bandoma juos atpažinti.

Kaip saugoti dviratį

Kokių saugumo priemonių imtis, norint išgelbėti savo dar nepavogtą dviratį? Kai kas nusiima dviračio balnelį ir nešasi jį, nes ant strypo vagis nevažiuos. O jei ir važiuos atsistojęs, kas nors tai pastebės ir gal praneš policijai. Kiti palieka dviračius tik saugomose teritorijose. Na o geriausia yra tiems, kurie dviračių apskritai nepalieka be priežiūros – įsineša į pastatus, turi sulankstomus dviračius, nelaiko jų balkone.

Palikite atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *