Virtuvės viešajame sektoriuje

Ne vienas viešojo sektoriaus subjektas, įrengdamas virtuvę, pripažįsta, kad virtuvės baldai pagal individualų užsakymą iš tiesų buvo labai geras pasirinkimas. Įrengti viešojo sektoriaus virtuvę yra nelengva, nes tenka ir atitikti daugybę įvairių reikalavimų (formalių), ir sukurti tikrai patogią darbo aplinką. Stumdomų sistemų gaminimas, buitinės technikos montavimas, visų baldų sudėjimas – visa tai kainuos daugiau negu įrenginėja nt virtuvę namuose. Tačiau maitinimo įstaigų virtuvę bent jau neprivalės turėti unikalaus dizaino, kadangi ji bus darbinė. Tačiau praktiškai ji turės gebėti padaryti daugia negu bet kuri kita virtuvė namuose.

Svarbu: gera kvapų izoliacija

Baldai jūsų būstuiVienas iš svarbesnių akcentų įrengiant pramoninę virtuvę, yra poreikis izoliuoti kvapus. Nemalonu sėdėti restorane, gerti vyną ir valgyti obuolių pyragą, užuodžiant, kaip šalia čirška česnakai. Aišku, kai kurios maitinimo įstaigos kaip tik iš to sau daro didžiausią reklamą, bet ne tada, kai meniu yra mišrus. Jeigu tai, pavyzdžiui, tiesiog geros keptos mėsos restoranas, tai toks šašlyko kvapas jau iš toli sklinda ir vilioja žmones, su tįstančia seile einančius pro šalį. Arba jeigu tai šokoladinė, saldumynų parduotuvė – iš ten taip pat sklis gaminamos konditerijos aromatai. Tačiau geros viešosios valgyklos ir restoranai, pasiūlantys didelį maisto asortimentą, leidžia žmonėms mėgautis kvapu, kurį skleidžia priešais juos pastatyta lėkštė ir jos turinys, o ne tuo, kurį tiesiog dūmina virtuvė.

Ypatingas dėmesys higienai

Kadangi maitinimo įstaigos privalo atsiskaitinėti už savo higieną, ten tenka dar daugiau atitikti reikalavimų. Tarkime, turi būti net įrengtos tam tikros stumdomos sistemos ir spintos, kur privalo būti atitinkamas skaičius lentynų, kuriose būtų laikomi atitinkami daiktai. Taip pat turi būti ir daug kitų dalykų, specialus vandens įrengimas, lentelės „kaipplautis rankas“ ir kiti dalykai. Jeigu namuose į maistą patenka plaukas, mes susiraukę jį išmetame ir tiek. Jeigu kas nors, ko ten neturėtų būti, patenka į maistą restorane – mes rašome į dienraščius ir keliame skandalą, o tam verslui staiga kyla rizika bankrutuoti. Taigi, dėmesys higienai tikrai yra labai svarbus.

Nestandartiniai baldai pramonei

Kadangi kiekviena pramoninė virtuvė turi savo viziją dėl darbo, atsiranda ir nestandartiniai reikalavimai tai maisto gamybai. Tokioje pramonėje pasidaro labai svarbu tinkamai užpildyti virtuvei paskirtą erdvę. Čia turi sutilpti ir buitinė technika, ir darbo stalai, ir spintelės, ir maisto saugojimo sistemos, šaldytuvai, dujinės.

Palikite atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *